Начало » Общност » Истеричен автобусен шофьор шашка пътници във Варна

Истеричен автобусен шофьор шашка пътници във Варна

Читател сподели за стресиращо пътуване в градски автобус тази сутрин по линия №20. Ето и коментара му:

„Искам да споделя за неприятна ситуация, в която неволно бях участник при пътуването си тази сутрин в градския транспорт на Варна. Качих се от „Владиславово“ около 7.45 часа в автобус №20. Шофьорът на автобуса на видима възраст около 60 години псуваше като каруцар всеки автомобил, който според него му пречеше да навакса предстоящите задръствания. Не коментирам бясната скорост, с която се движеше автобусът, явно беше, че човекът бърза, както стана ясно по-късно и от коментара му. Това, което ме накара да подскоча на няколко пъти беше яростното и продължително използване на клаксона често, напълно безпричинно. Знаем, че това се прилага, за да се избегне ПТП, а в случая този водач създаваше такива предпоставки.

На една от спирките се качи жена с дете. Шофьорът се развика на жената, която стоеше на седалката, предназначена за дете с придружител, въпреки че тя веднага отстъпи място, но беше на възраст и се забави може би секунди. Бабата на момиченцето обаче заяви, че жената може да седне до детето, защото тя няма да сяда. В този момент водачът на градското возило избухна: „Ще седнеш, как няма да седнеш, сядай веднага! Абе вие не можете ли да четете, сложил съм ви табела, че седалката е за дете с придружител, плакат ли да ви сложа!?“

Жената плахо се намести до детето, а после попита дали шофьорът ще спре по новото локално платно на ул. „Струга“, защото вчера негов колега не спрял, въпреки, че натиснала бутона „Стоп“.

„Че как няма да спре, я се обадете в управлението да се оплачете. Ама то там всеки ден валят жалби, та затова вече никой не вдига телефона. Как няма да звънят хората, като правим един курс в тия ремонти и обиколни маршрути по 45 минути от „Владиславово“ до жп гарата, нямаме време да закусим и да се изпикаем, ние го отнасяме после“, оплака се водачът, след което отново натисна рязко педала на газта.

Очевидно беше, че човекът е крайно изнервен и реагира истерично на всичко, но пътниците нямат вина за неговите проблеми. Явно беше, че дори радиото, което звучеше в кабината му, не е в състояние да оправи настроението и нацупената му физиономия“, коментира варненецът.

Източник: varna24.bg

 
banner
banner
Петя Митева