Вълчи дол празнува 42 г. от обявяването си за град

С откриване на изложба на художника Иво Узунов днес започват двудневните тържества по случай 42-годишнината от обявяването на Вълчи дол за град. Експозицията „Слънцето на моето село“ ще остане във фоайето на читалище „Димитър Благоев – 1907“ до 17 септември.

В 18 ч. в читалището започва концерт с участието на местни самодейци, детска вокална формация „Бънджи сингърс” и фолклорния ансамбъл „Одесос” от Варна.

Същинският празник утре ще започне с поднасяне на венец пред паметната плоча на почетния гражданин на Вълчи дол Петко Сираков – първия българин световен шампион, спечелил медал от световното първенство по борба в Истанбул през 1957 г. След това на градския стадион ще се проведат традиционните „народни борби“ с участието на състезатели от цялата страна.

В 13 ч. започва турнир по футбол на малки вратички, след него за най-малките е предвидено детско шоу с аниматор и забавления на батут. В 16 ч. започва общински фолклорен празник с участието на самодейци от читалищата на територията на общината. Денят ще завърши с концерт от 20 ч. с участието на Ивана, Миа и Дамян Попов, финалът ще е празнична заря.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!