Начало » Общност » Новите „паяци“ във Варна ще вдигат с лекота и най-мощните джипове

Новите „паяци“ във Варна ще вдигат с лекота и най-мощните джипове

Снимка: Будна Варна

Приключи обществената поръчка за закупуването на три нови „паяка“ във Варна.

Вече е избрана фирмата, която ще произведе модерните технически средства, които ще бъдат Евро 6 дизел с капацитет да вдигат и най-мощните джипове, паркирали неправилно във Варна. Това сподели Младен Иванов, началник на ОП „Паркинги и гаражи“.

„И досега се справяхме с по-тежките возила, но новите „паяци“ ще вдигат с лекота неправилно паркирали по-големи автомобили“, уточни Иванов.

Вече е получено одобрение от банката за закупуването на новите специализирани автомобили, предстои подписването на договор.

След като бъде пусната поръчката новите „паяци“ ще бъдат произведени за около 6 месеца. Засега обаче фирмата производител остава в тайна.

Набавянето на „паяците“ е свързано с проекта „Зона за платено улично паркиране и поставяне на зарядни станции за електрически автомобили в град Варна“.

Припомняме, че 720 хил. лева е заложена сума за покупка в разчетите за индикативни разходи в периода 2017-2019 година при реализирането на проекта. В момента Община Варна разполага с два „паяка“ които са стари и често единият от тях не работи.

Общо 18 електрически лекотоварни автомобила, които също ще служат за контрол на паркирането, ще бъдат набавени с близо 1.3 млн. лева. Над 900 хил. лв. пък ще бъдат вложени в изграждането на 31 зарядни станции за коли.

Източник: varna24.bg

 
banner
banner
BudnaVarna.com