Цветанов във Варна: Симпатизанти на реформаторите ще подкрепят кандидатите на ГЕРБ

Симпатизанти на Реформаторския блок ще подкрепят на предстаящите избори кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ, макар че тя все още не е обявена. Това заяви зам.-председателят на партията и шеф на парламентарната й група Цветан Цветанов във Варна, където е гост на деветия летен университет на МГЕРБ. Той обясни, че прогнозата му се базира на разговори, които всекидневно провеждал със структурите на партията.

„Има и така едно усещане във всеки един избирател гласът му да отиде за победата, която би очаквал да види в едни избори, а не гласът му да отива за подкрепа от около 9 или 10 процента. Има и сериозно разочарование от това разнопосочно говорене, което има в Реформаторския блок, но както се казва, ние винаги сме заявявали, че не коментираме други политически формации. Ние следим и работим за нашата организационна дейност“, каза още Цветанов.

Той обясни, че ГЕРБ ще участва със самостоятелна кандидатура на президентския вот, за да знае каква е електоралната подкрепа зад партията. „Бихме се радвали да видим каква е електоралната подкрепа и зад Реформаторския блок и зад Патриотичния фронт, за да може когато приключат едни избори, да можем да обявим на обществеността, че действително с механичния сбор, който може да направим от електоралната подкрепа за тези формации, които формираме парламентарното мнозинство, можем да продължим напред и да подкрепяме правителството“, добави Цветанов.

Той за пореден път посочи датата 2 октомври за обявяване на кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ. На 3 октомври тя ще се регистрира в ЦИК, а на 6 октомври влизаме в реална кампания за едномесечния срок по Изборния кодекс, обясни Цветанов. По думите му кандидатите им са досататъчно разпознаваеми и не им е нужно повече време, за да печелят симпатии.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!