Начало » Общност » Някои от ремонтите в центъра на Варна приключват до началото на лятото

Някои от ремонтите в центъра на Варна приключват до началото на лятото

До началото на юни се очаква да приключат ремонтните дейности по ул. „Цар Симеон I”, ул. „Михаил Колони“ и в Морската градина. Това каза началникът на отдел „Общинска инфраструктура“ Тихомир Тимов при първите копки на трите обекта, въпреки че същинските дейности по тях стартираха още преди седмици.

Ремонтите се финансират с европейски средства по ОП „Региони в растеж“ и от общинския бюджет. Всеки от тях е на стойност около 2 млн. лева.

Работата по протежението на ул. „Цар Симеон“ включва реконструкция на самата улица с подмяна на подземния водопровод. Част от улицата ще стане пешеходна зона. Ще бъде обновена градинката пред Дома на науката и техниката. В участъка от „Цариброд“ до гарата зоната също ще бъде пешеходна като напречните преминавания ще останат.

По отношение на археологическите находки на „Цар Симеон“ и площад „Йоан Екзарх“ Тимов коментира, че работата продължава. Допълни, че археолозите ще преценят кое и дали си заслужава да бъде маркирано по някакъв начин на повърхността след приключване на дейностите.

В Морската градина ще се реновира Розариумът, макетът на Черно море пред Аквариума, Алпинеумът, мостчето на желанията и други знакови обекти в парка. Ще има и велоалея, която ще бъде успоредна на бул. „Княз Борис“-от ИУ до зоологическата градина. Голяма част зелени площи ще бъдат обновени.

„Стремим се мостът на въздишките да запази автентичния си вид. Разликата е, че сега ще бъде малко по-обезопасен, тъй като има промяна в наредби за безопасността. Самите парапети на моста ще бъдат по-сигурни.“, каза Тимов.

Източник: moreto.net

 
banner
banner
Петя Митева