Начало » Общност » Напредват ремонтите в Морската градина на Варна

Напредват ремонтите в Морската градина на Варна

Напредват ремонтите в Морската градина на Варна. Скатът на алеята под Морското казино, която води към Крайбрежната алея, е почти готов.

Припомняме, че около 48 декара обща площ ще бъдат ремонтирани в парка. Предвидената сума за цялостната дейност е почти 2.5 милиона лева.

Фирмата, която е ангажирана с обновяване на няколко култови места в парка по проекта „Региони в растеж“ е „Хидрострой“.

Ето кои са другите акценти на ремонта  в Морската градина, за които съобщи изпълнителният директор на „Хидрострой“ Николай Пашов.

„Мостчето на желанията, водните каскади и ефектното осветление на Алпинеума в Морската градина ще бъдат възстановени напролет.

Акцентите са в няколко зони. Ще започнем с изграждането на нова подпорна стена по алеята, водеща от входа на Морската градина към Крайбрежната алея.

Ще бъде възстановен макета на Черно море пред сградата на Аквариума, а зоната около него ще бъде облагородена.

Ще бъде направена велоалея от входа на Морската градина до ИУ-Варна, ще минава покрай Пантеона до зоокъта.

Ще бъдат възстановени розариумът и водните огледала. Ще бъде изградена нова поливна система, там където липсва.

Ще бъде възстановена цветната растителност по алеята от Пантеона към каскадите. Има една зона в края на „тихата“ алея, където има характерни архитектурни елементи, които ще бъдат възстановени. Там ще бъде изградена сцена за изяви „Под дъгата“.

Ще бъде извършена и рехабилитация на алеите, където това се налага. Ще има нови спортни площадки и нова паркова мебел“, сподели за медията ни Николай Пашов.

Източник: varna24.bg

 
banner
banner
Петя Митева