Начало » Общност » Посланик и министър посетиха щанда на Община Варна на туристическата борса в Берлин

Посланик и министър посетиха щанда на Община Варна на туристическата борса в Берлин

Община Варна участва на най-голямото туристическо изложение ITB, което стартира днес в Берлин. Наред с възможностите за морски, СПА и културен туризъм, тази година акцент в представянето на града е и титлата Европейски град на спорта. Посетителите на щанда на морската столица ще имат възможност да се запознаят с международния спортен календар,  в който са включени престижни европейски и световни събития.

Гост на официалното откриване на изложението бе Николина Ангелкова, министър на туризма. „Община Варна е един от най-активните изложители по време на туристическите борси не само в Берлин, но и в другите големи градове на Германия“, каза тя при посещението си на щанда. Тя допълни, че е доволна от партньорството с местната администрация и очаква силен морски сезон. Интерес към представянето на Варна прояви и Елена Шекерлетова, извънреден и пълномощен посланик на България в Берлин, която потвърди готовността на дипломатическото ни представителство да популяризира Варна и региона като привлекателна туристическа дестинация на германския пазар.

ITB Берлин е най-голямото туристическо изложение, предназначено както за професионалисти, така и за крайни потребители, което се организира от 1966 г. Тазгодишното издание събира на едно място над 10 000 изложители от 181 държави и региони.  Над 400 лектори ще обсъдят световните тенденции в развитието на сектора през следващата година.

 
banner
banner
Петя Митева