Начало » Общност » Осъдиха рецидивист с 22 присъди, извършил поредните кражба и грабеж във Варна

Осъдиха рецидивист с 22 присъди, извършил поредните кражба и грабеж във Варна

Варненският окръжен съд призна за виновен Димитър С. в извършването на две престъпления в условията на опасен рецидив – кражба на 6 мобилни телефона от варненско училище и грабеж на чужди движими вещи на негов познат от затвора, съобщават от съдебната институция.

И двете престъпления лицето е извършило в срока на условното му предсрочно освобождаване от затвора по присъда за друго деяние.

Подсъдимият има 22 отделни присъди, по които е бил осъждан ефективно за различни срокове. Димитър С е излязъл от затвора на 22.09.2017г., като два месеца по-късно, извършва две нови престъпления.

Варненският окръжен съд го призна за виновен в това, че на 11.11.2017 г., във Варна, при условията на опасен рецидив, като употребил за това сила, извършил грабеж и отнел чужди движими вещи – чантичка от плат, мобилен телефон марка „Нокиа Р6″, флаш-памет, автомобилен ключ и сумата от 250 лева, всичко на обща стойност 345,85 лева. За това престъпление съдът му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 години. Припомняме хронологията на престъплението. Димитър С. се познавал с ограбения мъж от престоя си в затвора. Двамата се придвижили с автомобил до ул. „Габрово“ и след като слезли от колата, трябвало да се разделят. Димитър С., обаче препречил с тяло пътя на своя познат, нанесъл му няколко удара и успял да му отнеме торба с вещи и пари, след което избягал. Ограбеният мъж се опитал да го догони, но в района на подлеза на ЖП гара го изгубил.

Съдебният състав призна Димитър С. за виновен и за още едно престъпление, извършено два дни по-късно. На 13.11.2017г. при условията на опасен рецидив отнел чужди мобилни телефони на обща стойност 722,65 лева, за което съдът му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години. Шестте мобилни телефона са откраднати от класна стая на училище „Найден Геров“ във Варна, докато децата имали час по физическо. От записите на охранителните камери в училището e видно, че на 13.11.2017г. Димитър С. е влязъл в празната класната стая на ученици от 6 клас, която се намирала на 3 етаж. От чантите и дрехите на децата взел вещите, които му харесали и след това напуснал учебното заведение.

От така определените му наказания, Окръжен съд – Варна наложи Димитър С. да изтърпи най- тежкото от тях, а именно – „лишаване от свобода“ за срок от 5 години при първоначален строг режим.

30-годшинят мъж следва да изтърпи отделно и неизтърпяната част от наказанието „лишаване от свобода“ в размер на 6 месеца, по което е бил условно предсрочно освободен, при първоначален строг режим.

Присъдата може да се обжалва или протестира пред Апелативен съд гр. Варна в 15-дневен срок от днес.

Източник: moreto.net

 
banner
banner
Петя Митева