Фестивалът Funcity ще се проведе

Най-голямото младежко събитие фестивалът Funcity+ ще се проведе във Варна от 29-ти септември до 2-ри октомври. Тази година то ще бъде част от програмата на SCF Black Sea Tall Ships Regatta. За най-нетърпеливите обаче, като част от Funcity+, Фестивалът на цветовете ще има представление още на 15 септември, съобщиха от пресцентъра на сдружението „Варна – Европейска младежка столица“.

Събитията от програмата ще се провеждат както на територията на Морската гара, така и в различни младежки зони. Целта е те да бъдат популяризирани като ключови локации  за програмата на Варна – Европейска младежка столица 2017 г. Първоначалната идея предвиждаше фестивалът да се проведе в периода 15-18 септември, промяната в датите се наложи, защото по същото време на територията на Морска гара се снима голяма холивудска продукция.

„Като граждани на Варна, за нас е важно да насърчаваме инициативи, които стимулират инвестиционния климат в града. Тъй като по логистични и технически причини нямаше как двете събития да се проведат паралелно, ние направихме промени в датите на фестивала. Съчетаването на програмата ни с тази на SCF Tall Ships Regatta ще даде добавена стойност на нашите фенове“, коментира Мирчо Христов, изпълнителен директор на сдружение „Варна – Европейска младежка столица“.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!