Лъснаха ларгото за празника

Работници мият центъра на Варна, видя репортер на Varna24.bg. С водна струя бе окъпано вчера площадчето в края на ларгото до Фестивалния комплекс. Варненци и гостите на града успяха да се разхладят минавайки покрай човека с маркуча, който ентусиазирано поливаше навред.
Цялото пространство по трасето беше засипано с пясък и кал, вероятно донесени от поройните дъждове и талазите дъждовна вода, които заливат центъра и булевардите при всеки обилен дъжд във Варна.

Неотдавна в отворено писмо до кмета на община Варна от жителите и гостите на града се настояваше морската столица да бъде почистена. Припомняме какво споделиха хората:

„Уважаеми господин Иван Портних, живея в София и наскоро говорих с двама туристи от Холандия, споменах им за родния ми град – Варна, колко е красив и какви инфраструктурни проекти се осъществяват в момента.Отговорът им беше:

– Варна? Много е мръсно там.

Това беше единственото, което казаха. Не повярвах, затова при първа възможност се разходих из центъра на Варна. За десет минути направих снимки, от които според мен се вижда, че новите пешеходни зони не са мити от поне година! Обувките залепват за паветата, а пейките са откровено гнусни за сядане.

И това се случва в средата на туристическия сезон?
Провеждате фестивали и панаири, посрещате десетки хиляди туристи – ТАКА?!

Да не би единствената разлика между Вас и предишния кмет на града, е че на Вас ви отпускат средства по европейските програми, които трябва да бъдат усвоени, а за реално управление на града не остава време?

Очакваме да се вземат мерки в най-кратък срок, ще наблюдаваме развитието на случая“.

Дали вчерашната баня по ларгото има общо с писмото не е ясно, но е факт, че в почивните дни варненци и гостите на града ще се разхождат по измити плочки поне в тази част на центъра.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!