Начало » Общност » Община Варна получи отличие от Българската асоциация по информационни технологии

Община Варна получи отличие от Българската асоциация по информационни технологии

Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) награди Община Варна за електронната система на фонд „Култура“, категория „Общинска администрация“. Мотивите, с които Варна е предпочетена от конкуренцията са, че с внедряването на системата се постига прозрачност при изразходване на публични финанси. От името на кмета Иван Портних наградата получи Нора Момчева, секретар на Община Варна.

Фонд „Култура“ регламентира реда, условията и критериите за финансиране на фестивали, конкурси и проекти в сферата на културата, организирани на територията на Община Варна, и включването им в календара на съответната година. Целевото предоставяне на финансови средства се извършва на конкурсен принцип, а финансовите параметри на фонда се определят с решение на Общински съвет – Варна, като част от бюджета на дирекция „Култура и духовно развитие“. Фондът се ръководи от експертен съвет, с мандат от 1 година. Въведена е електронна форма за кандидатстване и отчитане. Повече информация тук.

Българската асоциация по информационни технологии е браншова организация, работеща в сферата на информационните и комуникационни технологии в България. Създадена е през 1995 г. и обхваща фирми от всички сектори на информационните и комуникационните технологии – хардуер, софтуер, системна интеграция, мрежи, телекомуникации, доставчици на интернет услуги и др. По традиция събитието се провежда под патронажа на президента на България и поставя във фокуса бранда на българската ИКТ индустрия, като награждава иновативни решения и продукти.

 
banner
banner
Петя Митева