Варненски общинари ще се возят на електромобили

Съвсем скоро автопаркът на Община Варна ще се сдобие с 3 електромобила. Вече е обявената обществената поръчка за закупуването им, показва справка в сайта на Агенцията за обществени поръчки, съобщи Дарик.

Община Варна кандидатства за три електромобила

Закупуването на трите електромобила е по първата национална програма за стимулиране използването на екологично чистите електрически и хибридни превозни средства. Програмата се управлява от Националния доверителен екофонд към МОСВ, в който постъпват средства от продажбата на емисионни квоти.

„Така ще дадем добър пример и ще покажем на хората, че това е екологично по-евтин начин за придвижване“, заяви кметът на Варна Иван Портних през май, когато в града бе открита първата станция за зареждане на електрически превозни средства.

Трудовите инспектори ще обикалят Варна с електромобил

Прогнозната обща стойност на трите коли на ток е 100 000 лева без ДДС. Според обявлението, автомобилите следва да бъдат доставени с извършена предпродажбена подготовка, заредени с всички необходими за експлоатацията им течности и материали, с необходимите за регистрацията документи, гаранционни и сервизни книжки, както и инструкции за експлоатация на български език, окомплектовани с обезопасителен триъгълник, аптечка, пожарогасител и светлоотразителна жилетка.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!