Затварят част от бул. „Мария Луиза“

По повод честването на Съединението на България – 6-ти септември, в интервала от 9.50 ч. до приключване на мероприятията /около 10.15ч. /, ще бъде преустановено движението на моторно-превозни средства по бул. „Мария Луиза“ – дясното платно,в посока кръстовището с бул. „Осми Приморски полк“, в частта от кръстовището с бул. „Вл. Варненчик“ до кръстовището с бул. „Сливница“.

Около 10.10 ч. ще се преустанови пресичането на МПС-та покръстовището на бул. „Мария Луиза“ с бул. „Сливница“.
Ето и програмата за отбелязване на празника:
9.30 ч. пред паметната плоча на княз Александър Батенберг на пл. „Независимост“ ще бъдат поднесени венци и цветя по повод 131 г. от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

10 ч. започва паметно шествие по бул. „Мария Луиза“ до паметника на загиналите в Сръбско-българската война.

10,15 ч. ще бъде отслужена заупокойна молитва и ще бъдат положени венци и цветя с военен ритуал.
14 ч. започва фолклорният празник „Песни на брега“ на сцена „Раковина“, в който участие ще вземат любителски състави и изпълнители на обработен и автентичен фолклор от общините във варненска област.

Проявите продължават и в следващите дни:
На 10-ти септември, от 18.30 ч., на входа на Морската градина ще се проведе концерт с участието на рок групите НОТ, Черноризец, Епизод и Игнор дъ хейт.

На 17-ти септември, от 18.30 ч., отново на входа на Морската градина, е организиран друг концерт под надслов – „Да изпеем „обичам те“ на български“, в който ще се включат „Хоризонт“, „Фанданго“, „Мистър хард“ и Иларион Иларионов.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!