Начало » Общност » Във Варна произнасят присъдите на обвинените в убийството на мъжа от Войводино

Във Варна произнасят присъдите на обвинените в убийството на мъжа от Войводино

Днес ще бъде произнесена присъдата на Ивелин Маринов и Ангел Петров като съизвършители и Владимир С. като подбудител и помагач за извършен грабеж придружен с убийство на мъж от село Войводино, съобщават от пресслужбата на Окръжен съд-Варна

Престъплението беше извършено на 16 ноември 2017г, когато Ивелин и Ангел  влезли с взлом в дома на самотно живеещ мъж от с. Войводино, тъй като имали информация, че човекът разполагал с много средства от продажба на земи. Двамата получили тази информация от Владимир С., който им набавил средства и ги откарал с автомобила си до къщата. При грабежът, придружен с убийството на 59-годишния мъж извършителите не открили пари, като успели да откраднат само два бакърени съда.

Пред съда подсъдимите признаха изцяло фактите, и обстоятелствата изложени в обвинителния акт и отказаха да се събират други доказателства в съдебната фаза.

Съдът уважи искането на защитата на тримата подсъдими за съкратено съдебно следствие.

В този случай, според НПК, ако бъде постановена осъдителна присъда, съдът не може да наложи наказание доживотен затвор без право на замяна, а наказанието доживотен затвор заменя с лишаване от свобода от 20 до 30 г. или ако прецени, че наказанието ще е лишаване от свобода от 15 до 20 г, ще го редуцира с една трета.

Източник: moreto.net

 
banner
banner
Петя Митева