Варненката DIVA Vocal и DJ Tarkan с нов хит (видео)

Българска певица, творец на редица клубни хитове, излъчвана в ефира на BBC Radio и Club Life на DJ Tiesto – Невяна Цветкова, позната с като DIVA Vocal издаде нова песен съвместно с един от най-популярните диджей и продуценти на електронна музика DJ Tarkan (сред ТОП 100 DJ в света – сп. DJ MAG).  Парчето се казва Point Of No Return излиза на световния пазар днес, но неговата ексклузивна видео премиера за България беше на 28/08 в най-посещаваният роден сайт за видео споделяне.  За броени часове то оглави класацията му за БГ Поп музика и се радва на огромна подрепа от страна на родните меломани.  Специално за нас създателите му споделиха подробности около музикалната си кариера и заснемането на клипа към песента.

Какво е музиката за теб?
DJ Tarkan: Музиката е чувство, музиката е емоция, музиката е единственият опият
DIVA: Това е езика на душите ни. Тя обединява хората по цял свят.
Коя от вашите песни ви е любима?
DJ Tarkan: Любимият ми трак е ремиксът на „Тime To Say Goodbye”, настоящото ни парче с DIVA – “Point Of No Return”, ремиксът който направих за Matt Darey и „Otogar”
DIVA: Не мога да определя коя ми е любима, защото всяка една аз чувствам като своя рожба.  Всяка песен която създавам е картина, запечатала определена емоция или събитие в живота ми.
Как се сработвате с ди джеи/ вокали от страната и чужбина?  Те ли ви намират или Вие тях?
DJ Tarkan: Работата с вокали винаги е приятна, защото те правят музиката по-чувствена.  Понякога аз ги намирам, друг път те мен.  Работя с DIVA – талантлива, с богат емоционален тембър и съдържателни текстове.  Именно тя ме потърси за първият ни съвместен проект, а когато получих и „Point Of No Return” веднага разбрах, че това е следващия ни хит.
DIVA: Усетът за работа с електронната музика не се ражда просто така, той се гради с години.  В света са малцина певиците или певците, които могат да се свържат с нея.  Добрият вокал трябва с лекота да се свързва с емоцията на инструментала, да импровизира и да няма мания за самодоказване, а по-скоро сливане с нейно височество.  Моята любов и всеотдайност към клубната музика е искрена и продуцентите усещат това.  Вероятно по тази причина предложенията в болшинството от случаите идват от тях към мен.
Разкажете ни нещо интересно за клипа?
DJ Tarkan:  Снимките направихме за 7 часа в Слънчев Бряг и Свети Влас.  За мен беше ново и интересно изживяване, тъй като по-често ме снимат в работна атмосфера по време на партитата ми.  С режисьорът сме работили и по други проекти и въпреки липсата на дългогодишен опит, винаги ме изненадва с новаторските си идеи и всеотдайност.
DIVA:  Благодаря на малките участници – Раян 8г и Моника 10г, за тяхната искрена всеотдайност.  Още със заснемането на първите кадри в хотелската стая, екипът беше впечатлен от естенственото им присъствие пред камера.  Анастасия Вапцарова също с готовност се включи в снимките, a гримът на Евелина Дойчинова остана непокътнат дори и под вода!
Навсякъде бяхме атракция за туристите, които също снимаха с телефоните си.  При влизането ми във водата, две жени се опитаха да ме предупредят че роклята ми се мокри.  Аз с усмивка продължих да навлизам по-на дълбоко а те останаха безмълвни и шокирани. (смее се)  Въжето обрасло във водорасли се появи  неочаквано пред нас. Приехме го като знак от съдбата, че сме на прав път.

 

DIVA, разкажи ни повече за кадрите под вода?
DIVA: Идеята беше на режисьора Кристиян Христов.  Когато обсъждахме снимките, той ме помоли да си осигуря въже, тежести и спасител за да сме „спокойни“…  Приех предизвикателството с радост, но минути по-късно страха започна да се прокрадва в мен и в самият снимачен ден едва успявах да го скрия.  Оказа се съвсем неоснователен, защото дори не се наложи да ме вързват, а усещането на нашето приказно море беше перфектният завършек на снимачният ден.
Какво мислите за България?
DJ Tarkan: Това е моята любима страна – хората, клубовете, въобще всичко!  Предпочитам участията си именно тук в България, защото знам, че съм 100% щастлив тук.  Познавам добре пугликата, която ще дойде на партита ми така, че България винаги ми е приоритет, когато подреждам ангажиментите си от цял свят.
DIVA: Тежко ми е за многото Българи, напускащи страната ни за да търсят реализация в чужбина, но това е донякъде добре за израстването и сплотяването на народа ни.  По време на следването си в САЩ се научих да вярвам в хората и да виждам доброто във всеки човек или ситуация.  Там ако някой успява всички го подкрепят, защото знаят колко усилия и воля се изискват за това.  С радост виждам, че нещата се променят и тук.

Какви са бъдещите ви планове?
DJ Tarkan:  Винаги да продължавам да радвам феновете и последователите си с нова музика на все по-високо и по-восоко ниво.
DIVA: Мечтая хитовете, които създаваме в България да придобиват още по-голяма световна известност.  Работя с именити творци от цял свят и наистина музиката няма граници.  Предстои да издам още много съвместни проекти, един от които е с легендата на хаус музиката, номинираният за Грами Еddie Amador (САЩ).  Ще изненадам феновете си с едно доста по-различно звучене – между хаус и джаз.
Да пожелаем на DIVA Vocal и DJ Tarkan още повече творческо вдъхновение за да продължават да ни радват със своята музика.

Източник: Петел

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!