Начало » Общини » Портних на среща в Суворово: България трябва да запази силния си глас в Европа

Портних на среща в Суворово: България трябва да запази силния си глас в Европа

България трябва да запази силния глас, който си извоюва в Европа. Около тази позиция се обедини общинската организация на ГЕРБ в Суворово по време на провелата се среща с областния координатор на партията и кмет на Варна Иван Портних, научи BudnaVarna.bg.

„Всекидневно ни връхлитат фалшиви новини и популистки изказвания, които спекулират с постигнатите от правителството резултати и рушат доверието в политиците”, коментира общинският ръководител на ГЕРБ Данаил Йорданов, който е и председател на ОбС в Суворово. Според него ясната европейска ориентация на България е основа за стабилността в държавата и икономическия растеж, а европейските програми имат важна роля за инвестициите в общините.

„В Суворово също са реализирани редица европроекти”, припомни Данаил Йорданов и допълни, че управлението на ГЕРБ винаги е подкрепяло развитието на общините, без да ги дели на „наши” и „ваши”.
В рамките на дискусията последствията от Брекзит бяха посочени като ясен знак за важността на решенията, свързани с бъдещето на ЕС. „Факт е, че въпросителните пред излизането на Великобритания от ЕС създават несигурност за бизнеса, която е повод много компании да търсят възможности за преместване на офисите си в други европейски държави”, отбеляза Портних.

В контекста на предстоящите евроизбори присъстващите бяха единодушни, че България никога не е имала по-добри външнополитически позиции. „Постигнатите успехи са резултат от отговорната работа на правителството и лично на премиера Бойко Борисов, както и на представителите ни в Европейския парламент и Европейската комисия. Задавайки интеграцията на Западните Балкани като приоритет в дневния ред на ЕС, България доказа, че е не само лидер в региона, но и двигател на политически процеси в Европа”, заяви областният координатор на ГЕРБ.

 
banner
banner
Петя Митева