Спипаха затворник и непълнолетно момче с дрога

36-годишен затворник във Варненския затвор е хванат с доза наркотична субстанция с тегло от 0,02 гр. Той бил заловен  при извършване на проверка от страна на надзирател във вторник.

В спалното помещение на лишения от свобода е намерено пакетче, съдържащо кафяво прахообразно вещество. По случая е образувана преписка, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна.

Ден по-рано около 13:30 часа, в гр. Варна, на ул. «Панагюрище», при извършване на полицейска проверка на Д.Ж. (19 г.) от Варна, неизвестен на МВР, е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло от 0,45 гр. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Момчето е задържано за срок до 24 часа.
В неделя пък  на ул. «Цар Асен», близо до детска площадка, при извършване на полицейска проверка на непълнолетно момче от Варна, известно на МВР, е установено, че същото държи в себе си пакетче, съдържащо суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло от 0,13 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Момчето е задържано за срок до 24 часа.

В същия ден и на същата улица във Варна, при извършване на полицейска проверка на Ж.М. (28 г.) от Варна, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си саморъчно свита цигара, съдържаща суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло от 0,43 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

От полицията съобщиха и за случай от 17 август, когато около 01:00 часа, в гр. Варна, близо до Паметника на българо-съветската дружда, при извършване на полицейска проверка на А.Д. (20 г.) от гр. Лозница, обл. Разград, неизвестен на МВР е установено, че същият държи в себе си кутия от цигари, съдържаща суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло от 0,43 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!