Ремонтират спортното училище

От есента започва мащабен ремонт на спортно училище „Георги Бенковски“ във Варна. Това съобщи на откриването на учебната година министър Красен Кралев. „Планираме ремонта отдавна и съм щастлив, че тази година ще успеем да реализираме този голям проект. Ще бъде санирана цялата сграда и след една година ще имате съвсем нов учебен корпус. Тази година може би ще бъде малко по-трудна за вас, но ще трябва да се справите с неудобствата, за да можем догодина да посрещнем първия учебен ден с обновена сграда“ – каза министър Кралев.

Той подчерта, че за него е чест да гостува във варненското спортно училище, което е люпилня за шампиони. Негов възпитаник е и Елица Янкова, която спечели първия медал за България на олимпиадата в Рио. Състезателката по борба ще бъде специален гост в училището утре.

„От училище „Георги Бенковски“ са излезли много имена, които са донесли вдъхновение за всички българи. Следвайте техния пример и съм сигурен, че сред вас ще са следващите европейски, световни и олимпийски шампиони. Напълно е възможно, стига да слушате учителите си и треньорите. Бъдете изключително старателни и не забравяйте, че освен спортната кариера има много неща, които трябва да научите и в учебните часове“ – обърна се към учениците Красен Кралев.

Министърът на спорта пожела също много търпение и успешна работа на всички учители и треньори в спортното училище.

 

Източник: Черно море

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!