Начало » Общност » Варненка се жалва: Трети ден сме без вода заради ремонт на тротоар

Варненка се жалва: Трети ден сме без вода заради ремонт на тротоар

Жилищен блок в центъра на Варна е без течаща вода вече трети ден, жалва се варненка.

По думите й на запитванията до ВиК дружеството, относно проблема и срока за отстраняването му, се давали неясни и уклончиви отговори.

В началото работниците разкопали и изпочупили голяма част от тротоарните плочки на ъгъла на ул.“д-р Пискюлиев“ и бул „Хр. Ботев“.

„Този тротоар беше ремонтиран преди месеци и вече едва ли ще бъде възстановен в същия му вид. След това работниците идват, стоят с часове с ръце в джобовете и чакат да им свърши работното време, за да си заминат. Въпреки  молбите ни да бъде докарана водоноска, такава няма. В блока, който е на бул. „Христо Ботев“ 4, живеят доста възрастни хора (над 70г), но не липсват и млади семейства с малки деца.“ – пише още гражданката.

Два от входовете на въпросният блок вече са водоснабдени, а в третият се очаква водата да потече в рамките на деня, посочи за Мoreto.net управителят на ВиК-Варна Валентин Вълканов.

Причината за безводието е изграждането на отклонение във връзка с пътните ремонти. В хода на работата са възникнали непредвидени обстоятелства, допълни Вълканов.

снимка: Морето.нет

източник: Морето.нет

 
banner
banner
Budnavarna