“Интерпол“ издирва под дърво и камък 16 варненци

Според сайта на „Интерпол“ 2-ма варненци са обявени за безследно изчезнали от тази година. На интернет-страницата на международната организация пише, че случаите са „горещи“. Поне това показва справка с данните на двамата.

Едното лице е 16-годишната Малина Димитрова. То е родено на 9 април 2000 г. Засечена е за последно във Варна на 25 юни т. г. После следите му се губят.

Галин Статев (на 26 г.) също е от Варна и е изчезнал преди по-малко от месец. На 4 август в столицата последно е забелязан, затова неговото издирване е в юрисдикцията на СДВР.

Неговият случай беше раздухан сериозно от медиите. Галин е носител на медали от олимпиади по математика. Изчезва едва 20 дни след прибирането си от Германия. В столицата идва с рейс, за да започне да работи в софтуерна компания.

Той не се свързва нито с новия си работодател, нито с приятели, нито с роднини. Близките му веднага търсят съдействие от МВР. И идирването започва.

Галин е абитуриент в Националната природоматематическа гимназия, както, завършва и Масачузетския технологичен институт – едно от най-престижните висши учебни заведения в света.

В базата данни на „Интерпол“ издирваните варненци са общо 16. Има и деца, които вече трябва да са на възраст между 3 и 8 г.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!