Веселин Марешки: кандидатирам се за президент!

Преди време с писмо до медиите бизнесменът Веселин Марешки анонсира, че в Добрич полага началото на първата структура на Националното Освободително Движение „За Чиста и Свята Република“.

Той обяви, че не смята да се бори за поста на държавен глава, защото не вижда стойностни кандидатури. Сега, след като е обиколил много места из страната, той е променил решението си, защото е видял колко хора застават зад него. Ето какви цели и амбиции си поставя. Веселин Марешки говори открито пред pik.bg.

Интервю на Калин Каменов

– Г-н Марешки, следите ли какво се случва около президентските избори. Вече има ясни кандидатури – Татяна Дончева, Красимир Каракачанов и генерал Румен Радев. Какво мислите за тях?

– От изброените имена се вижда това, че политическата система явно смята да се подиграва с хората, изкарвайки на преден план пак някакви бивши депутати. Така те няма да предложат нищо интересно на българския народ. В този смисъл аз реших да дам шанс на себе си и на много други свободно мислещи хора. Това стана след много разговори с наши симпатизанти в страната, защото предстои среща в Плевен, после в Шумен и т.н., които изразяват твърдата си подкрепа и вяра в мен. Всички хора, с които говоря, са готови за мощно участие на изборите. Искат спечелването им и продължаване само напред до пълна победа.

– Казахте спечелването… Какво имате предвид? Ще участвате ли, защото преди време обявихте, че няма да се пускате в битката за поста на държавния глава?

– Най-силната кандидатура, най-разпознаваемата кандидатура – това съм аз.

– Значи ще участвате в битката за президент, но издигнат от вашето движение?

– Да, ще участвам, защото сега нещата са различни. Аз казах, ако си спомняте, че няма да участвам като самостоятелен кандидат, защото решихме да направим движението. Сега вече, след срещите, които проведохме и продължаваме да правим, става ясно, че от всички градове хората са зад мен и се готвят за масово участие, подкрепяйки моята кандидатура. Тенденцията е такава.

– Кога ще обявите официално кандидатурата си?

– Това ще стане най-късно другата седмица. Абсолютно сигурно е, че съм реален кандидат. Просто искам да си завършим обиколките из страната. Нагласите навсякъде са едни и същи.

– От какво най-много се оплакват хората, когато се срещате с тях?

– От липсата на справедливост.

– В какво се изразява това?

– Във факта, че някой в София краде, живее добре и това е за сметка на целокупния български народ. Просто има хора, които несправедливо добре живеят, защото грабят. Ти можеш да живееш добре и без да грабиш. Аз, като бизнесмен, съм доволен от инвестициите си и печалбите си, но съм направил така, че и служителите ми да са добре. Намерил съм баланса. Затова около 3 милиона българи купуват от мен. А където отворим бензиностанции, вече ни гледат, все едно че сме освободители.

– Партия ГЕРБ и реформаторите все още не са обявили кандидатите си за президент. Едните обещават по-рано, а другите чак в края на септември…

– Вижте, официално към днешна дата всички партии са се разцепили. Неофициално само още от ГЕРБ не са обявили, че се разцепват. Но след тези избори най-вероятно такива тенденции ще има и там. Ясно е, че политическата система се е изчерпала. Търсят се нови хора, с нови идеи и нови лица. Тези, които са си заровили главата в пясъка и гледат само в миналото, там и ще си останат.

Бъдещето принадлежи на нови хора, носещи нови идеи. Преди дни имахме среща с човек, който дава революционни идеи и практики в една определена област. Приложил ги е за кратко, но системата го е изхвърлила. Причината за това е, че е сам. Ако обаче повече хора припознаят обединението и видят силата в общото, за общото благо, когато се съберат повече професионалисти на едно място, то вярвам, че така ще можем да направим промяната, която всички искаме и чакаме толкова години.

– Преди време споменахте, че ваш служител бе нападнат пред блока, в който живее. Какво се случва към днешна дата. Някакво развитие има ли?

– Няма нищо ново. Май тази неприятност ще си остане като всяка друга, която се случва в България. Дали ще е старец в някое село, дали ще е бизнесмен в по-малко градче, който е малтретиран и ограбен, няма значение. Последствия никакви. Именно това е другият бич, за който хората говорят – липсата на справедливост. Никой не мисли за обикновения човек.

– Анонсирахте преди време „голяма новина“ на пазара на горивата. Но нищо не се случва. Защо?

– Работим. 10 обекта вече работят, още толкова се подготвят. Може и другата седмица да ви изненадаме. Ще пуснем официално съобщение, защото готвим нещо много грандиозно, което ще направи впечатление. Темата за горивата пак е притихнала и никой не говори. Или някой се обогатява много, или много боли, защото го засягаш. Системата има нужда от промяна и аз вървя в тази посока.

 

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!