Начало » Спорт » „Черно море Тича“ обърна „Берое“

„Черно море Тича“ обърна „Берое“

„Черно море Тича“ спечели срещу „Берое“ 97:98 във Варна, научи BudnaVarna.bg.

Наставникът на „моряците“ Галин Стоянов не можеше да разчита на четирима играчи – Мартин Коцев, Мартин Йорданов, Цветомир Куртев и Кристиян Кръстев и използва в мача само 7 баскетболисти. Почти същата ситуация бе и за Любо Минчев, като и той използва същия брой играчи в целия двубой.

В началото на двубоя баскетболистите на двата тима заложиха повече на играта в атака. Почти във всяко притежание на топката се реализираше кош. В средата на четвъртината гостите от Стара Загора направиха четири поредни добри защити, реализираха серия от 6-0 точки и и успяха вземат преднина. „Моряците“ успяха да изравнят след отлично проведени комбинации, в които на върха винаги се оказваше Георги Боянов.

Във вторите десет минути два „Берое“ се възползваше от борбите спечели под противниковия кош, като по този начин реализираше своите точки. Варненци поддържаха равенството до средата на четвъртината, но тройка на Конър Франкпамп даде така желаното откъсване в резултата на заралии. До почивката гостите постепенно увеличаваха преднината си и се оттеглиха с аванс от 15 точки – 38:53.

Надстрелването продължи и при подновяването на играта. „Черно море Тича“ разчиташе повече на дълги атаки, докато „Берое“ изнасяше топката на бързи атаки, които биваха реализирани от Александър Янев. Този път стрелбата на домакините потръгна и постепенно започна да топи пасива си, който падна до 7 точки след тройка на Михаил Молдов. Окрилени от емоцията, „моряците“ продължиха във вихрено темпо и в последната четвърт започна само с 4 точки за „Берое“ – 69:73.

Гостите започнаха като „ужилени“ финалната четвърт и бързо си върнаха комфортната двуцифрена преднина след тройка на Янев, но и това не пречупи домакините, които пак намалиха изоставането си до 4 точки. Четири минути преди финалната сирена Боянов вкара изумителни два коша, като единият бе реализиран със стрелба назад и „моряците“ вече бяха на една точка зад „Берое“ – 84:85. Последва нова добра защита, кой на Молдов и „Черно море Тича“ излезе напред в резултата за първи път след края на първата четвърт. Последните 60 секунди започнаха при резултат 93:93. Тихомир Желев изведе „Берое“ с точка аванс 25 секунди преди края, но той фаулира Боянов, който не сгреши от фауллинията. В последната атака Франкпамп стреля, но топката не пожела да влезе и „Черно море Тича“ се поздрави със втори успех – 98:97.

За „Черно море Тича“ Георги Боянов, който прекара всичките 40 минути на терена, завърши с дабъл-дабъл – 39 точки и 17 борби и коефициет на полезно действие 41.

За „Берое“ Янев бе най-полезен и реализира поредния си дабъл-дабъл – 30 точки и 11 борби, като от тях 10 бяха в нападение. Станислав Ваклинов също завърши за с дабъл-дабъл 14 т. и 13 борби, преди да напусне двубоя в средата на последната четвърт за 5 лични нарушения.

 
banner
banner
Budnavarna