Медицинските екипи по плажовете ще работят до 30 септември

Медицинските екипи по плажовете във Варна и прилежащите курортни комплекси ще работят до 30 септември. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна д-р Иван Иванов, управител на здравния център ДКЦ1 „Св. Клементина”, който за поредна година осигурява медицинското обслужване на плажовете. „Постовете ще останат до края на септември. Ако времето се развали, сестринският пункт може да бъде затворен, но лекарите и реаниматорите ще останат по плажовете до края на септември”, отбеляза д-р Иван Иванов.

По думите му за предстоящите празнични почивни дни при необходимост ще бъдат осигурени повече екипи и линейки по плажовете в града и прилежащите курорти. Очакванията са през септември времето да бъде подходящо за плаж, особено в сутрешните часове, коментира д-р Иванов. Той посочи, че през вчерашния ден времето е било подходящо за плажуване, морето е било по-спокойно, но флагът е бил жълт, тъй като вероятно е имало течения.

По данни на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките, филиал Варна, през днешния ден ще бъде ветровито. Вълнението на морето ще се увеличи до 2-3, в открито море временно до 3-4 бала. Температура на морската вода ще бъде около 25 градуса.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!