Начало » Аврен » Обявиха грипна ваканция за няколко варненски общини

Обявиха грипна ваканция за няколко варненски общини

РЗИ – Варна издаде предписания за временно прекратяване на учебните занятия от 16 до 20 януари включително, в следните общини:

– община Дългопол – СУ „Климент Охридски“, община Вълчи дол – СУ „Васил Левски“, община Белослав – ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, както и в учебните заведения на територията на общините Провадия, Долни Чифлик, Суворово, Девня и Аврен.

Очаква се изброените общини да издадат заповеди за преустановяване на учебните занятия.
В Община Девня занятията се преустановяват заради високия процент засегнати от грип и остри респираторни заболявания, съобщи кметът Свилен Шитов. Предписанието за тази противоепидемична мярка бе връчено на Общината в късния следобед от представител на Регионалната здравна инспекция. Нейната валидност е 5 дни, което означава, че на 21 януари, понеделник, учениците трябва да са отново в класните стаи.

Както по-рано обявихме Областната комисия за борба с острите респираторни заболявания и грипа във Варна ще заседава в четвъртък, когато ще стане ясна грипната обстановка в морската столица. По последна информация над 30% са отсъстващите ученици в града.

Припомняме, че грипна епидемия е обявена на територията на областите Стара Загора, Бургас, Шумен, Силистра и Перник.

Източник: moreto.net

 
banner
banner
Петя Митева