Начало » Общност » Линейките в Спешния център във Варна са в окаяно състояние

Линейките в Спешния център във Варна са в окаяно състояние

Снимка: Будна Варна

Линейките в Центъра за спешна медицинска помощ във Варна са в окаяно състояние. Лекарите разполагат с 33 коли, с които се отзовават на стотици повиквания. Всеки ден в автосервиза за ремонт влизат най-малко две от линейките. Не са редки случаите, в които колите не са в движение са много повече, съобщава БНТ.

Дългоочакваното подновяване на автопарка в Спешната помощ все още се бави и шофьорите на линейки във Варна всеки ден минават стотици километри със стари коли.

Според техническия стандарт за спешна помощ, в добро състояние са линейките с пробег до 300 хиляди км и са в експлоатация не повече от 7 години.

Когато една линейка се развали, лекарският екип не може да стигне навреме до човека, който чака помощ.

Милко Лефтеров сподля: Онзи ден имахме адрес в село Цонево, там закъса автомобила. Екипът от филиал Провадия се отзова, поеха пациента, докараха го до Варна. Очаква се от март да започне поетапното подновяване на линейки в центровете за спешна помощ в цялата страна.

Медиците от Центъра за спешна медицинска помощ във Варна се надяват да получат и така необходимите високопроходими линейки, с които да стигат до пациентите при зимни условия.

Източник: Varna24.bg

 

 
banner
banner
Петя Митева