Пореден случай с агресия на охранители!

434

До кога охранителните фирми ще наемат психично нестабилни хора, ще им дават оръжие и ще ги пускат по улиците?

Пореден случай на агресия, демонстрирана от служители на охранителната фирма СОД Варна.

Днес сутринта около 8:30 часа на ул,,Македония“ служители на охранителната фирма СОД Варна , препречват улицата на пътуващ с автомобила си гражданин И.А . Гражданина , който пътува с бременната си приятелка ги моли да освободят улицата за да премине.

От колата на СОД Варна излизат двама охранители, от които единия въоръжен и започват агресивно да се саморазправят, като отправят обиди и заплахи. Крещят му, да излезе от колата и го заплашват.

И.А  звъни на 112 и моли спешно да се изпрати полицейски патрул, защото не знае до къде може да стигне агресията на охранителите с униформа и оръжие. След като разбират , че към мястото тръгва патрул на полицията, охранителите на СОД Варна изчезват с мръсна газ.

Възмутеният И.А се отправя към офиса на СОД Варна за да  подаде  оплакване срещу техните служители. Отговарят му, че ще извършат проверка и в последствие ще го запознаят с резултата и.

Припомняме , че това не е първия случай на агресия , проявена от служители на същата охранителна фирма. През месец март тази година, служители на СОД Варна бяха заснети от охранителни камери как нанасят побой на гражданин:

Побоя се случва на 07.03.2016 в интервала от време между 00:30 до 01:10.
Побоя се случва  във  Варна на улица „Д-р Желязкова“ между жилищни блокове 21-23 на пътя късно през нощта. Близо това място е денонощен магазин за хранителни стоки, пред който  е имало  хора, мъже и жени, които са пили алкохол и това кара служителя в магазина да се обади на охранителната фирма, въпреки че хората са били на улицата, а не вътре в магазина. Когато един от хората си тръгва надолу по улицата с приятелката си, на няколкостотин метра двама охранители ,от общо до четиримата  дошли в магазина, настигат двойката и  започват  да бият мъжа! Видеото е запечатало края на побоя, когато пострадалия лежи вече на земята, а един от охранителите го рита …финално, преди да си тръгнат.

И по този брутален случай СОД Варна обеща разследване….и нещата останаха до там!

След случая на околовръстното в София и случая с убития Нягол ОВарна.бг направи проучване сред варненските охранителни фирми. Оказа се, че нито една фирма не е обучавала служителите си в умения за предотвратяване на конфликтна ситуация. Обучават ги как да действат физически в конфликтна ситуация- и те ,,действат“ както се вижда от всички. Но как с действията си да предотвратят такава ситуация и да не се стига до физическо насилие, никой не ги обучава. Охранителните фирмите не проявяват интерес към това. Въпреки, че особено след случая с Нягол, няколко фирми с опит в подобни обучения са им предлагали съдействие. Но без това да предизвика интерес.

Източник: ОВарна

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!