Начало » Общност » За повече инициативи с детските градини настоява варненско читалище

За повече инициативи с детските градини настоява варненско читалище

Трябват ни повече инициативи с детските градини във Варна.

Това каза Любка Тодорова, секретар към Народно читалище „Просвета 1927“, намиращо се в кв. „Аспарухово“ във Варна.

Според нея, читалището като място за допълнителни занимания, става все по-популярно сред подрастващите и техните родители.

„Догодина сме решили да направим по-голям контакт с детските градини, защото по начало сега се смъкна възрастта и желанието на родителите да занимават децата си с извънкласни дейности от по-ранна възраст. Нашият приоритет през новата година е да обхванем тази група“, съобщи Любка Тодорова.

Според нея, читалището си остава централно място за различни изкуства и традиции за млади и стари.

„Ние сме местната културна институция, „центъра на културата“, както казваше Тодор Колев за кв. „Аспарухово“. Винаги сме поддържали фолклора и обичаите, но вече съзнателно се разширяваме жанрово“, допълни още Любка Тодорова.

Плановете на читалището включват създаването на театрална формация, която да събира децата. „Една наша мечта е да направим театрална формация, да имаме студия и школа за децата, защото и това вече е модерно. Но е много важно е да се намерят местните кадри и специалисти, а „Аспарухово“ малко страда от към театрали“, каза още Любка Тодорова.

Според нея, откриването на местните артисти е ключ към по-добрата работа на читалището. „Наистина хората се познават помежду си, общуването е по-друго и човек може да бъде по-полезен на местно ниво“, обясни още тя.

Източник: ИА Фокус

 
banner
banner
Петя Митева