Спипаха зрелостник с GSM на матура

Анулираха матурата на ученик на поправителния изпит днес по български език и литература. Зрелостникът не е предал втори мобилен телефон. Няма данни за други нарушения.

Матурата по български език и литература във Варна и региона протече с участието на 181 ученици. Това са над 50% от изявилите желание да положат изпита, който се проведе в 15 сгради – 2 в града и 13 в областта.

Началникът на Регионалния инспекторат по образованието във Варна Венцеслава Генова обясни, още че утре е поправителният на предмет по избор. Заявления са подали 327 ученици. От тях по география искат да пишат 92-ма ученици, по философия 35, а по биология – 167.

Аргументативен текст или есе на тема „Любовта и омразата в стихотворението „Към брата си“ от Христо Ботев“ бе 41 въпрос (трети модул) на днешния държавен зрелостен изпит по български език и литература. По този въпрос зрелостниците имаха възможност да пишат 2 астрономически часа.

По време на държавния зрелостен изпит по български език и литература са анулирани 5 работи. За ползване на мобилна техника по време на изпита са анулирани 4 работи в областите Бургас, Варна, Пловдив и Хасково, съобщава официалният сайт на МОН. В област Кюстендил е анулирана 1 работа поради отказ на зрелостник да се върне в изпитната зала и да си предаде писмената работа.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!