Начало » Общност » Вандали унищожават със спрей пътни знаци

Вандали унищожават със спрей пътни знаци

Вандали унищожават със спрей забранителни знаци по улиците в центъра на Варна, като с това се опитват да избегнат санкциите от контролните органи и създават условия за катастрофи. Подобен род действия обаче попадат под ударите на закона и се таксуват като увреждане на общинско имущество, за което има и съответни наказания, коментират възмутени наши читатели.

Те са категорични, че поставените пътни знаци са за всички и трябва да се спазват, а не да се унищожават и с това да се създават пречки за обществения превоз и всички други участници в движението, както и условия за катастрофи при натоварения градски трафик.

Като пример за увреждане на такива знаци се посочва ъгъла на ул. „Ал. Рачински“ и бул. „Съборни“, където завива тролея. В началото на булеварда има забранителен знак и обяснителна табела, че зоната се контролира с „паяк“, които буквално са заличени с черен спрей.

„Вероятно е някой отмъстителен шофьор, който си мисли, че като живее във Варна, може да си спира където поиска, без да се съобразява със забранителни знаци и маркировка. Е, вероятно са го наказали, а той вандалски е унищожил знаците“, обяснява Ивайло Митев.

Варненецът неведнъж е паркирал в централната градска зона, но е възпитан да спазва правилата на закона. Затова недоволства от тези, които рушат и спират където им падне, без да се съобразяват с нищо.

Варненци припомнят и чести катастрофи точно на това кръстовище, поради несъобразяване със знаци и пътни условия. За вандалски акт със зацапан знак алармираха и други варненци. Според тях, посегателството, което са заснели, е по продължението на ул. Кракра“ пред блока на ул. „Радецки“ 80/80А. Там е унищожена табелата с предупреждението за контролираната с „паяк“ зона.

„Вероятно извършителят е бил някое джудже, което не е успяло да стигне до забранителния знак за спиране и паркиране, поставен на по-високо“, коментира възмутения наш читател. Той ни е изпратил и друга снимка от същата улица, на която се вижда как поредица от коли са паркирали на тротоара и пречат на пешеходците.

Друг пък алармира, че в Гръцката махала, която е в Синята зона на Варна, живеещите на ул. „Самуил“ допълнително са си нарисували върху асфалта с жълта боя каре, ограничаващо спирането пред блока им. За да е по-убедително, са поставили и огромни камъни като препятствия.

За изградена таксиметрова стоянка близо до зоната за престрояване до казино на бул. „Съборни“, алармира пък варненец, според който тя е очертана допълнително с жълта боя и е неправомерно направена. За достоверност има и поставен знак за таксита с 4 паркоместа, който вероятно е задигнат от някъде другаде, смята той.

„Намаме сигнали за тези нарушения и посегателства. Ще се направят проверки по изнесените данни и ще се вземат мерки, както за опазването на знаците, така и срещу злоупотребата с нерегламентирано разчертаните места по улиците, ако се установят такива“, коментираха от общината.

източник: Монитор

 
banner
banner
Budnavarna