Село Кипра се сдоби с най-българската автобусна спирка

С нова автобусна спирка, издържана в автентичен български стил, се сдоби село Кипра. Заслугата за атрактивната придобивка е на Община Девня, която вложи 1500 лева в изграждането на уникалния за региона заслон.

Спирката е направена от тухли и дърво, като във вътрешността на задната й стена са вградени две колела от каручка, оградени в окръжности от правоъгълни блокчета. В заслона са поставени и нови дървени пейки, на които пътниците вече удобно могат да чакат автобуса.

„На мястото на старата и неугледна спирка решихме да изградим нова, която да се вписва хармонично в екстериора на този район“, обясни кметът на Община Девня Свилен Шитов.

Освен с нова спирка Кипра може да се похвали и с уникален дървен пътеводител, сочещ посоките и разстоянията от селото до различни европейски столици, а така също и до американския метрополис Ню Йорк. Атрактивната информационно-указателна табела се намира пред кметството и събира погледите на туристите, решили да посетят китното село, което разполага с уникална етнографска сбирка.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!