Начало » Общност » Варна с няколко номинации на годишните награди за туризъм 2018

Варна с няколко номинации на годишните награди за туризъм 2018

Снимка: Будна Варна

„Община Варна е номинирана в категорията „Община на 2018 г. за морски туризъм“ в третите годишни награди, организирани от Министерство на туризма, съобщи Дарик. За отличието морската столица спори с общините Каварна, Балчик и Приморско.

Засега Варна е с най-нисък резултат – малко над 3 %. Води Приморско с над 61 на сто от гласовете. Балчик е на втора позиция с над 32 %. Онлайн гласуването става чрез платформата www.tourismawards.bg.

Категориите ас общо 16. В най-мащабната от тях – „Изборът на българите”, Варна е представена с Военноморския музей и Регионалния исторически музей, а Девня – с Музея на мозайките. Голямата награда тук се определя сред всички обекти, включени в „100-те национални“ и „50-те малко познати места“. Конкуренцията е сериозна, след като конкуренти са забележителности като Дворецът и Ботаническата градина в Балчик, археологическият резерват „Калиакра“ на едноименния нос , Рилският манастир, Седемте рилски езера, Панорамата в Плевен, „Царевец“ , Белоградчишките скали, „Етъра” в Габрово, Национален парк-музей „Шипка“, Мадарският конник и др.

В категорията „Туристическа атракция/обект“ Варненска област има един представител и това е античната крепост на нос Свети Атанас в Бяла. До момента вотът за нея е малко над 2 % вот. Води замъкът Влюбени във вятъра в с. Равадиново с над 40 на сто от гласовете.

Девненският античен фестивал “Марцианопол – животът в древния град” е претендент в категорията „Туристическо събитие“.

Годишните награди, организирани от Министерството на туризма, популяризират постиженията на отрасъла, представяйки различни дестинации, събития и забележителности. Целта на конкурса е също да се изтъкне приноса на всички, полагащи усилия за устойчивото развитие на туризма в България. През миналата година в надпреварата се включиха повече от 140 участници, а гласувалите бяха близо 95 хиляди.

Всеки може да гласува еднократно за един участник в рамките на една категория (отчита се едно гласуване от всеки IP адрес), но може да се подкрепи кандидат от всяка категория. Експертите ще следят внимателно да не се допуска манипулиране и нерегламентирано генериране на гласове.

Онлайн гласуването ще приключи на 5 декември. Победителите ще бъдат обявени на церемония на 11 декември в София.

 Източник: varnautre.bg
 
banner
banner
Петя Митева