Работодател: Уволних Дарина след ревизия, имаше липси

Водени от желание да помогнем на 46-годишната самотна майка от Варна Диринка в края на миналата седмица Varna24.bg публикува историята на жената, която твърдеше, че е уволнена, след като се е разболяла. Скоро след публикацията с нас се свърза управителката на фурната, в която е работила и сподели своята гледна точка за случилото се. Ето какво разказа тя:

„Бяхме пуснали обява за работа. Дарина се яви, обясни, че е в крайно затруднено положение и ние я взехме на работа. Нямаше актуални документи. Дадох и пари да си направи медицинско. Наложи се да чакам доста време, докато го представи. Помоли ме да и дам авансово някакви пари. Дадох и 140 лева, за да има с какво да преживяват, тя и синът й.
Давах и храна и напитки, отпускала съм и по 10 закуски на ден и не от бракуваните, както твърди тя. Отделно колежка и услужи със 70 лв.
Истина е, че тя няма дом и скоро ще остане без квартира, защото не може да си плаща наема. Но към онзи момент квартирата и беше платена от монахините, както и тя самата е споделила.
Във въпросния петък, когато Дарина сподели, че се чувства зле и дадох хапче и я пратих да си почива у дома. В събота дойде отново да ми иска някакви пари. Отказах й. Не бях правила ревизия във времето, докато тя работеше в пекарната. Реших да видя как стоят нещата. След като засякох продажбите, приходите и липсите, установих че липсват закуски за около 200 лв. Това стана причина да я повикам в понеделник на среща и да я информирам, че е освободена от работа.
Тя дори не погледна тетрадката, а започна да крещи и заплашва. Скоро след това дойде и синът й, който е здраво и силно момче, и също започна да вдига скандали.
Аз съм човек, който си плаща данъците и е изряден работодател. Затова не мога да приема, че трябва по този начин да се злепоставя човек, който е решил да подаде ръка и да помогне в труден момент“, сподели бившата работодателка на Дарина.
СПОДЕЛИ НОВИНАТА!