Начало » Общност » Събират средства за лечението на детенце на млад преподавател от ТУ-Варна

Събират средства за лечението на детенце на млад преподавател от ТУ-Варна

Кампания за набиране на средства за лечението на детето на млад преподавател от Технически университет – Варна започва на 26 и 27 ноември 2018 г. с благотворителна работилница-базар, организирана от преподаватели и студенти и партньорите от Фондация „Владиславово“.

Рали е на 1г. и 5мес. и страда от много рядко и тежко генетично заболяване – синдром на Лий. Симптоми се проявяват шест месеца след нейното раждане. Надеждата на младите родители е в ново лечение със стволови клетки в чужбина, което е много скъпо и трябва да покрият финансово със собствени средства.

Първото събитие от поредица инициативи, които планират да организират ръководството и Студентският съвет на ТУ-Варна е предстоящата двудневна благотворителна работилница-базар под наслов „Подкрепа за Рали“.

В двата дни във фоайето на Електротехническия факултет от 10 до 15 часа могат да бъдат закупени от благотворителния щанд коледни картички и празнична украса, изработени от студенти, преподаватели, служители на университета и представители на фондация „Владиславово“.

Всеки, който желае, може и на място в двата дни да се включи в изработването на сувенирите в работилничката „Подкрепа на Рали“.

Всички събрани средства от разпродажбата и даренията от специално подготвените кутии ще бъдат дарени за лечението на детето.

Източник: varna24.bg

 
banner
banner
Петя Митева