За опожарените коли на Хипо Такси виновни няма!

Опожарените от ,,неизвестен извършител“ коли на Хипо Такси, станаха сцена на улично арт изкуство и бяха украсени с графити.

Война, водена по брутален и престъпен начин срещу таксиметрова компания се разгоря през април месец във Варна.Само така може да се определи това което се случи с Хипо Такси в морския град.

 

В началото на април бе опожарена до основи една от колите на Хипо Такси, а само ден след това за една нощ бяха подпалени още три автомобила.

И трите автомобила са нощували в кв Левски и пламват след 3,30 часа. Колите са били на улиците ,,Подп Калитин“ , ,,Железни Врата“ и на ул ,,Никола Козлев“ 20 .

В прокуратурата освен за подпалените коли  има и осем жалби от шофьори на същата компания за нарязани гуми и заплахи.

Припомняме, че тези случаи започнаха , след като една част от шофьорите на Триумф Такси се отделиха и направиха новата компания Хипо Такси.Тогава , със свалянето на цената на горивото те свалиха и цената на таксиметровата услуга. И започнаха бруталните престъпни действия срещу тях. Месеци по-късно , общинския съвет на Варна административно вдигна минималната цена на таксиметровата услуга и я върна на старите цени.  Това обаче не спря престъпната война срещу новата компания. Причината за това е , че много таксиметрови шофьори започнаха да се прехвърлят в новата компания заради по-добрите условия които предлага.

Разкрит извършител няма. И нека не се заблуждаваме-няма и да има. Нито за запалените коли ще има, нито за заплахите и нарязаните гуми.

За това пък , срещу казващите и пишещите по темата журналисти вече има заведени дела. Заведени са дела от един общински съветник на БСП, бивш монополист на частния автобусен превоз на Варна …и о чудо- собственик на една от най-големите таксиметрови компании във Варна -Триумф Такси. Същата компания, собственост на общинския съветник от БСП Антраник Шакариян бе ,,най-пострадала“ от появата на новата таксиметрова фирма в края на миналата година. Много шофьори и служители в телефонната централа масово напуснаха фирмата на общинския съветник от БСП и постъпиха в новата таксиметрова компания. Не ги спряха нито записните заповеди , които им предявяваха от името на общинския съветник разни ,,здрави момчета“, нито изгорелите и подпалени от ..неизвестен извършител“/според Прокуратурата/ автомобили.

И докато прокуратурата води следствие срещу неизвестния извършител, изгорелите автомобили с изгорените съдби на собствениците стоят по паркинги…и станаха сцена на улично арт изкуство.

 

Източник: ОВарна

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!