Близо 200 незаконно отсечени дървета във Варненско

Почти 200 броя отсечени дървета, немаркирани с контролна горска марка, установиха горските инспектори от Регионална дирекция по горите – Варна. Това съобщиха от пресцентъра на Изпълнителна агенция по горите. Нарушенията са констатирани при проверка през вчерашния ден в три подотдела в землищата на селата Орешак, Крумово и Новаково, в териториалния обхват на дейност на Държавно горско стопанство – Варна.

За констатираните нарушения са съставени актове за неупражнен контрол – един на горски служител и два на лицензиран лесовъд.

Горските инспектори от РДГ – Варна са съставили и два акта за транспортиране на незаконни дърва за огрев – немаркирани и без превозен билет. Нарушението е констатирано при извършен обход на горски територии в района на с. Старо Оряхово на територията на Държавно ловно стопанство – Шерба.

От началото на месец август горските инспектори от Регионална дирекция по горите – Варна са съставили 25 акта по Закона за горите. Задържани са 7 куб. м дърва и 1 бр. моторно превозно средство.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!