Коафьорката Марияна Добрева: На мода са раздвижените коси

„Училище за фризьори“ ще посрещне желаещите да станат коафьори във Варна.

То ще отвори врати в началото на септември. Обучаващ стилист в него ще е Марияна Добрева. Обучението ще продължи до 30 ноември. Трите основни модула, които ще бъдат преподавани са теория, подстригване и колористика. YEP.bg се свърза с Марияна Добрева, за да ви запознае отблизо с последните тендненции от света на коафьорството.

Марияна, дългите или къси коси са на мода?

– На мода са раздвижените коси във форми, които са около раменете, но според мен е важно прическата да отговаря на темперамента на клиента. Формата на косата трябва да е съобразена с тази на лицето, телосложението и стила.

На какви цветове трябва да залагат дамите?

– Тенденциите при цветовете преминаха през интензивните червени и оранжеви коси и вече са насочени в студените тонове. Модерно е синьо, сиво и зелено. На мода са цветните кичури, които биха стояли най-добре на тийнейджъри. Но ще подчертая, че не винаги модата отговаря на това, което би ни стояло добре. С възрастта дамите трябва да се насочат към по-светли и топли тонове.

Какви прически препоръчвате за вечерни светски събития?

– Най-женствената част на жената е грациозната шия. Добре е да е подчертана с някоя дреха. Небрежните или изчистени кокове са винаги актуални за такъв повод.

Какви грешки се допускат най-често от неопитните коафьори?

– Всяка професия изисква време и желание. Винаги има какво да се научи и винаги може да се сгреши. Грешката трябва да се осъзнае и да бъде поправена. Много момичета си мислят, че след като са изкарали три месечен курс и са на 100% подготвени. Това не е така. По този начин предизвикват само недоверие в клиентите и скептицизъм.

Интервю на Емилиян Ялъмов

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!