Начало » Долни чифлик » Стоян Пасев и Красимира Анастасова направиха първа копка на втори етап от градежа на канализация в Долни чифлик

Стоян Пасев и Красимира Анастасова направиха първа копка на втори етап от градежа на канализация в Долни чифлик

Започва втори етап от изграждането на канализационна мрежа в град Долни чифлик. Тя ще е с дължина 3405 метра и ще обхване 18 улици в града –  ул. Марин тепе, ул. Шипка, ул. Странджа, ул. Вихрен, ул. Пирин, ул. Черни връх, ул. Стара планина, ул. Родопа, ул. Кокиче, ул. Детелина, ул. Синчец, ул. Нарцис, ул. Латинка, ул. Иглика, ул. 5-ти декември, ул. Демокрация, ул. Лилия и  ул. Шейново.

Проектът е на стойност 1 355 897,35 лв. с ДДС и се финансира безвъзмездно от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда.

 

С изграждането на канализационната мрежа ще бъдат обхванати 260 имота и над 1000 души. Също така, вече е осигурено и финансирането за цялостното преасфалтиране на засегнатите улици след приключване на ремонтните дейности.

Срокът на изпълнение на проекта е 110 календарни дни, а изпълнител – Обединение “АМ – Камчия”, гр. Варна. Обединението е създадено от “СПЕДСТРОЙ” ЕООД с управител Живко Желев и “Автомагистрали – ЧЕРНО МОРЕ” АД с изпълнителен директор инж. Димо Димов, които имат дългогодишен опит в строителството.

Със символична първа копка, кметът на община Долни чифлик Красимира Анастасова и областния управител на Варна Стоян Пасев откриха строителната площадка днес, а отец Пламен Коларов отслужи празничен водосвет. Г-жа Анастасова припомни, че в рамките на мандата, през 2016г беше спечелен проект за първи етап на изграждане на битова канализация в града. Изградени бяха 3400 метра битова канализация и 256 броя канализационни отклонения, които са въведени в експлоатация през август 2017г. Със стартиращия втори етап днес и предстоящ – трети, за който ще се кандидатства след приключване на настоящия и ще бъде с дължина 1884 метра и 140 канализационни отклонения ще бъде изградена на 90 процента битовата канализация на града.

“Благодаря на правителството, лично на премиера Борисов и на всички отговорни институции за това, че този дългоочакван проект ще бъде осъществен”, добави кметът Анастасова.

На събитието присъстваха още председателят на ОбС – гр. Долни чифлик Жеко Жеков, зам.-кметът на общината Любомир Вангелов, общински съветници и граждани.

 
banner
banner
Budnavarna