Септември ще е добър месец за варненския туризъм

За месец септември повечето от хотелите по морето ще имат много добра заетост. Това заяви за „Фокус“ проф. Стоян Маринов, член на Управителния съвет на Варненската туристическа камара. Той посочи, че туристическият сезон все още не е свършил.

„Все пак сме края на август и септември предстои. Към момента до края на август числата са доста положителни. Мога да кажа, че през летищата на Бургас и Варна тази година се преминали с по над 20% повече пътници, а това е показателно за пристигащите туристи. За автотуристите нямаме точна информация, но като цяло ръстовете на броя на туристите, поне до края на август, са някъде около 20% повече в сравнение с миналата година.
За месец септември повечето от хотелите имат много добра заетост, но за съжаление сезонът няма как да го удължим, това не става от днес за утре“, посочи проф. Маринов.
Той добави, че чартърните полети са планирани отдавна и обикновено приключват първата или втората седмица на месец октомври.
„Сезонът както миналата, така и тази година ще продължи през месец септември и първата седмица на октомври. Ние работим по неговото удължаване, но тук трябва да се мисли не толкова по линията на морския и ваканционния туризъм, колкото по линия на развлекателния и фестивален туризъм“, подчерта Стоян Маринов.
Той каза, че трябва да има повече такива събития в началото и в края на активния туристически сезон – април – май и после септември – октомври, за да може да се привлича публика, която не е ориентирана към плажа и морето.
„Колкото и да е топло времето през октомври вече условията не са много подходящи за плаж и за море“, каза още проф. Стоян Маринов.
СПОДЕЛИ НОВИНАТА!