Варненци се жалват от транспорта до курорта „Св. Св. Константин и Елена“

В разгара на летния сезон единствената автобусна линия, която стига директно до курортния комплекс „Св. Св. Константин и Елена“, е с номер 31А. Тя обаче се обслужва на около 40 минути, приключва работа много рано и често автобусите са препълнени, жалват се читатели на Moreto.net.

По думите им единственият вариант да стигат навреме до работното си място в комплекса и да могат да се прибират до домовете си в по-късните часове, когато приключват работните им смени, е да вървят до спирките на главния път за „Златни пясъци“, където минават на всеки 15 минути автобуси на няколко линии. Това се превръща в истинско предизвикателство в тъмните часове на денонощието. Според работещите в района организацията на транспорта е неудобна и за летуващите, които са отседнали в курорта или които са решили да го посетят за развлечение. Освен това в комплекса има и училище, а и много живущи, закупили жилища там.

Преди „Св. Св. Константин и Елена“ се обслужваше и от линия номер 8, която също стигаше от центъра на града директно до комплекса. Сега като по-удобен и бърз вариант за директна връзка с курорта пътуващите много често избират услугите на таксита, които возят на цената на билета на градския транспорт. За 1.60 лева шофьорите предлагат обслужване до курорта. На практика всичко това поощрява незаконната таксиметрова практика и в същото време ощетява общинския превозвач, в чиято каса биха могли да влизат съответните приходи.

Изпълнителният директор на „Градски транспорт“ Злати Златев коментира, че действително може да се помисли за по-честа връзка с комплекса, но това може да се случи едва през следващия сезон.

От дирекцията по туризъм в Община Варна пък казаха, че сигнали и оплаквания за проблеми с транспорта до тях до момента до не са достигали. Посочиха още, че нямат информация по някакъв начин въпросът с линиите да се е отразил на сезона. Въпреки това обаче би било добре да се помисли за подобряване на транспортното обслужване, ако действително представлява проблем.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!