Испански режисьор идва за „Любовта е лудост“ във Варна

Известният испански режисьор Педро Дел Санто идва във Варна за фестивала „Любовта е лудост„.

Дел Санто пристига утре -25 август по покана на България Филм Вижън, за да представи лично своята комедия „Мацки параноички“. Известен като моден фотограф Педро Дел Санто прави своя режисьорски дебют с тази фешън комедия.

Педро Дел Санто е основател на „Ел Гато Перса Филмс”, чийто късометражен филм печели дебютна първа награда за най-добър късометражен филм на Международния Филмов Фестивал за Късометражни Филми в Калифорния и Почетната награда на журито на Международния Филмов Фестивал за Късометражни Филми в Ню Делхи. Педро Дел Санто също печели Наградата на Публиката за редактиран Формат на Фестивала за късометражно арт кино в Лос Анжелис. Той е президент и главен изпълнителен директор на Адвокатското дружество за патенти и търговски марки Офисина Гарсия Кабреризо.

Той е европейски адвокат, патентен представител, регистриран в Европейската патентна служба, Европейски адвокат по Търговските марки в СХВП (Служба за хармонизация на вътрешния пазар) и почетен професор на ОМИ (Общество за международни изследвания). Той служи като президент на Фондация Гарсия-Кабрерисо, първата испанската фондация, награждаваща испански изобретения в продължение на 40 години. Педро Дел Санто е официалния испански делегат на Салон за Международни изобретения в Женева.

Филмът бе един от испанските кандидати за „Оскар“ за чуждоезичен филм, 2015 г..

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!