Кръщават подхвърленото бебе във Варна Йоан

Все още няма и следа от семейството на подхвърленото преди два месеца в блок край Автогарата във Варна бебе. Въпреки че на 22 юли полицията официално разпространи снимки на 7-месечното момченце и на жената, която го е изоставила, издирването не е дало резултат. Органите на реда продължават да търсят някаква следа към родителите или пък близки на момченцето.

Тъй като към момента е невъзможно да се достигне до каквито и да са данни за историята на детето, то все още няма име и ЕГН, обясни за Moreto.net шефът на Отдела за закрила на детето във Варна, Анна Конукова. Социалните в морската столица също не разполагат с нова информация по случая. От Отдела за закрила на детето все пак имат предложение бебето да бъде кръстено Йоан, тъй като е намерено на Еньовден. Забавянето заради издирването на семейството му обаче на практика не позволява момчето да получи име и да бъде настанено при приемни родители.

По закон в момента, в който полицията спре официално издирването на родителите ще се пристъпи към следващата процедура – по съдебен път ще трябва да се установи информация за произхода му и евентуалната дата на раждане.

Шестмесечното бебе беше намерено на 24 юни на площадката във вход „Г“ на блок 29 на бул. „Владислав Варненчик“, в района на Автогарата. Момченцето е на видима възраст около 6-7 месеца, със светъл тен, тежи 7,6 кг., високо е към 70 см. Очите му са тъмни, сиво-сини, кръгъл овал на лицето, без зъбки. То е в добро здравословно състояние, добре гледано.

Към датата на намирането му е било облечено със сива тениска, с тъмносини ръкави и кантове от двете страни, с червена яка и надпис под нея „Best Race“, с рисунка на състезателна кола (герой от анимационното филмче – „Маккуин Светкавицата“). Носело е дълги сиви панталони, със син кант от двете страни.

Жената, която е оставила момченцето е на видима възраст около 20 – 25 г., светлолика, с кестенява права коса, вързана на опашка. Била облечена с цветен клин и цветна блуза с къс ръкав. До момента издирването на жената в област Варна не е дало резултат.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!