Начало » Общност » Международна трудова борса ще се проведе във Варна

Международна трудова борса ще се проведе във Варна

снимка: Будна Варна

Международна трудова борса „Европейски ден на труда” ще се организира във Варна, научи BudnaVarna.bg.

Събитието ще се проведе на 10 октомври от 9.30 до 17.00 часа в Двореца на културата и спорта – гр. Варна (бул. Княз Борис I, № 115).

Търсещите работа лица ще се срещнат лично с местни работодатели от региона на гр. Варна, както и с работодатели от Великобритания, Франция, Словения, Словакия, Хърватска, Холандия, Дания, Ирландия, Германия, Австрия, Полша, Румъния и Чехия. Ще бъдат промотирани множество работни места в сферите на туризма, ресторантьорството, металургията, строителството, IT-сектора, инженерството, месопреработвателната индустрия, автомобилостроенето и др. Получените във връзка с трудовата борса оферти за работа са публикувани на националния EURES сайт www.eures.bg в рубриката „Работни места”.

По време на трудовата борса лицата, търсещи трудова реализация в чужбина ще имат възможност да се срещнат и с представители на EURES мрежата, от които да получат информация за свободните работни места, заявени чрез националните и обществените служби по заетостта в страните-членки на EURES, за условията за живот и работа в страните от ЕС и ЕИП, съдействие за кандидатстване за работа.

Работодателите от България и чужбина очакват мотивирани кандидати, които да представят автобиография, препоръки от предишни работодатели, диплома за завършено образование и сертификати за придобита квалификация. Важно е да се знае, че от кандидатите, които търсят работа в другите европейски страни, се изисква да владеят чужди езици и следва да подготвят документи на английски, немски или друг език в зависимост от конкретните оферти.

Подробна информация за събитието може да получите от всяка Дирекция „Бюро по труда” в страната.

 
banner
banner
Budnavarna