Новият бул. „Васил Левски“ ще е готов през пролетта

Целият булевард „Васил Левски“ с всички облицовки и довършителни работи ще е готов през пролетта на 2019-та. Това съобщи зам.-кметът по инженерната инфраструктура Христо Иванов.

Към момента в изграждането на новото трасе са поставени 2430 пилота за подпорните стени, изградена е 2100 м дъждовна канализация; 1200 м – битова канализация – 1200 м., водопроводи: – 2610 м; над 3 км бордюри. Готов е участъкът от ул. „Подвис“ до ул. „Прилеп“, включително основният булевард и локалните платна. Южното обслужващо платно от бул. „Владислав“ до бул. „Сливница“ е изпълнено до ниво биндер. Работи се по трошено-каменна настилка на южното локално платно – от ул. „Свобода“ до бул. „Владислав“.

В съществуващата част на булеварда, в участъка от ул.“Подвис“ до бул.“8-ми Приморски полк“, в рамките на ОП „Региони в растеж“, ще бъде извършен основен ремонт на конструкциите на прилежащите 2 автомобилни и 4 пешеходни подлеза, включително подмяна на хидроизолацията, като за улесняване придвижването на трудноподвижни хора и майки с колички ще бъдат изградени рампи.

Иванов посочи, че до края на годината, ако метеорологичните условия са подходящи и позволяват работата да се изпълнява по график, ще бъде пуснато движението по готовите участъци.

Над 135 обекта по трасето на бул. „Левски“ вече са отчуждени. Четири имота все още не са, тъй като за хората са единствено жилище, а законът допуска да ползват дома си до 3 месеца, след като сумата за обезщетението им е изплатена.

източник:Морето.нет

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

fifteen − six =