Начало » Девня » Девня ще бъде домакин на международна научно-практическа конференция

Девня ще бъде домакин на международна научно-практическа конференция

Община Девня ще бъде домакин на Международна научно-практическа конференция на тема „Преподаване на езици и култура в парадигмата на хуманитарното образование“. Организатори на двудневния форум са Руският държавен хуманитарен университет – гр. Москва и Институтът за стимулиране на икономиката – гр. Варна. Събитието ще се проведе на 18 и 19 септември в новата пленарна зала в сградата на общинската администрация.
Конференцията ще започне във вторник с регистрация на участниците и приветствени речи на областния управител Стоян Пасев, кмета на Девня Свилен Шитов, Генералния консул на Руската федерация във Варна Владимир Климанов, ръководителя на руската научна делегация проф. к.и.н. Алмазия Катаева, директора на Института за стимулиране на икономиката акад. проф. д-р Велико Иванов и др.
Програмата на двудневния форум предвижда четене на научни доклади, дискусии и вземане на решения, поетична среща в комплекс „Вълшебен извор“, посещения на СУ „Васил Левски“, Музея на мозайките и руините на античния амфитеатър в Девня. Доклад на тема „Културното наследство – настояще и бъдеще“ ще изнесе и кметът на общината Свилен Шитов.
Съучредители на Международната научно-практическа конференция „Преподаване на езици и култура в парадигмата на хуманитарното образование“ са: Руски държавен хуманитарен университет – гр. Москва, Руска академия на народното стопанство и държавните служби – гр. Москва, Институт за стимулиране на икономиката – гр. Варна, Община Девня, Общество за дружба с Русия – гр. Варна, Международна асоциация на приятелите на Крим и Клуб на приятелите на Крим – гр. Варна.
ПРОГРАМА:
Вторник, 18 септември:
09:00 часа: Регистрация на участниците
10:00 часа: Тържествено откриване
10:30 часа: Доклади
12:30 часа: Кафе-пауза
13:00 часа: Доклади
16:00 часа: Кафе-пауза
16:30 часа: Доклади
19:00 часа: Поетична среща „Пока горит свеча“ („Докато свещта гори“)
Сряда, 19 септември:
10:00 часа: Посещение в СУ „Васил Левски“
11:00 часа: Посещение в Музей на мозайките и античния амфитеатър
12:30 часа: Кафе-пауза
13:00 часа: Заключителна част
Колеги, ако проявявате интерес към събитието, върнете ми отговор на имейла до 16 часа в понеделник, който трябва да съдържа имената на журналистите от съответната медия, които биха искали да отразят събитието. Добре е да се уточни към кой ден на форума проявявате интерес – първия, втория или и двата. В зависимост от Вашите заявки ще преценим колко местен автобус да осигурим за превоз на журналистите от Варна до Девня и обратно. 
 
banner
banner
Budnavarna