Начало » Общност » Три коли са засегнати от пожара във варненското заведение снощи

Три коли са засегнати от пожара във варненското заведение снощи

Три големи пожара гасиха през изминалото денонощие варненските пожарникари, обявиха от пресслужбата на ОД на МВР в морската столица.

Ето и какво гласи съобщението:

„Около 13:45 часа, на тел. 112, е получен сигнал за пожар, възникнал в къща и сухи треви, намиращи се в м-ст „Сълзица”. На място пет противопожарни автомобила са гасили огъня, който се разпространява бързо по трудно достъпен терен и при наличието на вятър. При инцидента няма пострадали хора. Нанесени са значителни материални щети по къщата, унищожени са: 66 кв. м поркивна конструкция, домакински уреди, електрически инструменти и градинска техника, дървен материал, автомобилни гуми и част от покрива на съседна къща (около 5 кв. м). Предполагаемата причина за инцидента е късо съединение в електрически уред. Повече от 40 дка сухи треви и храсти са изгорели при пожара. Пожарът е загасен малко след 23:00 часа, като на място остават два екипа на РДПБЗН – Варна. И към момента на мястото има дежурен екип.

По време на гасителните дейности, около 20:35 часа, е получен сигнал за пожар в заведение, разположено на ул. „Васил Друмев” във Варна. Незабавно от пожара в м-ст „Сълзица”, който вече е локализиран, са пренасочени три противопожарни автомобила.
Пожарът бързо е обхванал цялото заведение, като е възникнал в кухненското помещение. Няма пострадали хора. Унищожени са: 80 кв. м покривна конструкция, мебели и обзавеждане от заведението, електрически уреди и оборудване. От огъня са засегнати и три автомобила, паркирани в съседство.

В 20:25 минути е получен още един сигнал за пожар в сухи треви на площ около 5 дка в землището на с. Константиново. Два противопожарни екипа са изпратени за справяне с огъня. Пострадали хора няма. Изгоряла е дървена барака с площ около 20 кв. м, която се е запалила вследствие на запалената близо суха трева. Вероятната причина за възникване на пожара е небрежност при боравене с открит огън“.

 
banner
banner
Budnavarna