Три коли са засегнати от пожара във варненското заведение снощи

Три големи пожара гасиха през изминалото денонощие варненските пожарникари, обявиха от пресслужбата на ОД на МВР в морската столица.

Ето и какво гласи съобщението:

„Около 13:45 часа, на тел. 112, е получен сигнал за пожар, възникнал в къща и сухи треви, намиращи се в м-ст „Сълзица”. На място пет противопожарни автомобила са гасили огъня, който се разпространява бързо по трудно достъпен терен и при наличието на вятър. При инцидента няма пострадали хора. Нанесени са значителни материални щети по къщата, унищожени са: 66 кв. м поркивна конструкция, домакински уреди, електрически инструменти и градинска техника, дървен материал, автомобилни гуми и част от покрива на съседна къща (около 5 кв. м). Предполагаемата причина за инцидента е късо съединение в електрически уред. Повече от 40 дка сухи треви и храсти са изгорели при пожара. Пожарът е загасен малко след 23:00 часа, като на място остават два екипа на РДПБЗН – Варна. И към момента на мястото има дежурен екип.

По време на гасителните дейности, около 20:35 часа, е получен сигнал за пожар в заведение, разположено на ул. „Васил Друмев” във Варна. Незабавно от пожара в м-ст „Сълзица”, който вече е локализиран, са пренасочени три противопожарни автомобила.
Пожарът бързо е обхванал цялото заведение, като е възникнал в кухненското помещение. Няма пострадали хора. Унищожени са: 80 кв. м покривна конструкция, мебели и обзавеждане от заведението, електрически уреди и оборудване. От огъня са засегнати и три автомобила, паркирани в съседство.

В 20:25 минути е получен още един сигнал за пожар в сухи треви на площ около 5 дка в землището на с. Константиново. Два противопожарни екипа са изпратени за справяне с огъня. Пострадали хора няма. Изгоряла е дървена барака с площ около 20 кв. м, която се е запалила вследствие на запалената близо суха трева. Вероятната причина за възникване на пожара е небрежност при боравене с открит огън“.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!