Мъж от Поморие теглил пари чак от Варна, за да угоди на измамници

Помориец ходил да тегли пари чак от Варна, за да угоди на измамници, тъй като местните служители на банката се усъмнили, че може би ще бъде излъган.

Вчера около 10.40 часа в Районно управление – Поморие е получено съобщение от 81-годишен помориец за това, че станал жертва на телефонна измама. Преди около месец възрастният човек получил телефонно обаждане от мъжки глас, който оприличил на племенника си, живеещ в София. „Племенникът“ заявил, че му изпраща колет с хапчета и други ценни вещи, но за да го получи трябвало да заплати сумата от 1 500 лв. на преносителя. Помориецът дал парите на непознат мъж, дошъл на домашния му адрес.

Впоследствие пенсионерът получил няколко нови телефонни обаждания, чрез които е заблуден, че ще оказва съдействие на полицейски служители при задържането на телефонни измамници. За периода от 15 юли до 3 август 81- годишният потърпевш теглил три пъти пари от банков клон във Варна, тъй като служителите от поморийския клон го разубеждавали и отказвали да му изплатят исканата сума. Констатирано е, че за посочения период помориецът предал на измамниците сумата от общо 22 000 долара и 6 500 лв.

Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Районно управление – Поморие.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!