Доброволци от Търговската гимназия във Варна строят парк в двора на училището си

Бъдещи икономисти от Варненската търговка гимназия „Георсги Стойков Раковски“ се включиха в доброволческа бригада за облагородяване на част от дворното пространство на училището. Възпитаници на школото и техни приятели запретнаха ръкави, за да помогнат  в работата по изграждането на кът за отдих и почивка, забеляза фоторепортер на в.“Черно море“.

В своеобразния оазис, който ще бъде разположен на площ от 450 кв. м., ще има много зеленина, сцена и беседки. В училищния парк ще бъдат провеждани изнесени уроци и извънкласни занимания.Това каза за Медийна група „Черно море“ помощник-директорът на гимназията Никола Цанков.  В списъка с доброволците фигурират 23-ма ученици, а повечето от тях получават подкрепление от вече завършилите гимназията и приятели. Целта на инициативата е да бъде осмислено свободното време на младежите с полезни и ползотворни дейности.  Стремим се да даваме стимул на нашите деца за творчество и самоизява, и да повдигнем самочувствието им, те изучават риторика, а сега ще имат и висока трибуна, където да упражняват ораторското изкуство, каза още Цанков. В зеления кът ще им има и безплатна безжична мрежа и няколко монтирани шахматни дъски.

Никола Цанков

Проектът под наслов „За здраве чрез труд в младежка Евро Варна”  се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна и дирекция „Образование и младежки дейности“.

Очаква се новата придобивка да зарадва учениците още на откриването на учебната година, когато е планирано да приключат строителните дейности.

На учениците бяха предадени първите уроци по озеленяване и ландшафт дизайн. Беше им поверена и задачата за облицоване на площадка с каменни плочи.

Източник: Черно море

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!