Начало » Общност » Запазва се интересът към шопинг туризма във Варна

Запазва се интересът към шопинг туризма във Варна

Запазва се интересът към шопинг туризма във Варна. Това заяви за „Фокус“ Соня Георгиева, директор на Дирекция „Туризъм“ в Община Варна.

По думите й шопинг туризмът е един от популярните туристически пазари, дори някои туристически градове основно развиват този вид пазар.
„При нас шопинг туризмът е част от предлагането на един общ туристически продукт и развива успоредно с културно-историческия туризъм, спортния туризъм, гурме туризъм. Това е част от възможностите за развитие“, посочи Соня Георгиева.
Тя допълни, че поклонническият туризъм също е част от развитието на различните видове туризъм, които се предлагат в региона. „За Варна символът е Катедралата, не трябва да забравяме и Аладжа манастир, както и всички църкви, които се намират в региона на Варна“, каза още Соня Георгиева.
По отношение на селския туризъм тя отбеляза, че този вид туризъм се развива повече извън град Варна, в областта, тъй като в града се развива преди всичко градски туризъм. „В област Варна има интересни маршрути, които ние разработихме, включително и чрез проект по програма „Регионално развитие“. Предлагаме различни селски маршрути в областта и малките населени места“, допълни Соня Георгиева.
 
banner
banner
Budnavarna