Запазва се интересът към шопинг туризма във Варна

Запазва се интересът към шопинг туризма във Варна. Това заяви за „Фокус“ Соня Георгиева, директор на Дирекция „Туризъм“ в Община Варна.

По думите й шопинг туризмът е един от популярните туристически пазари, дори някои туристически градове основно развиват този вид пазар.
„При нас шопинг туризмът е част от предлагането на един общ туристически продукт и развива успоредно с културно-историческия туризъм, спортния туризъм, гурме туризъм. Това е част от възможностите за развитие“, посочи Соня Георгиева.
Тя допълни, че поклонническият туризъм също е част от развитието на различните видове туризъм, които се предлагат в региона. „За Варна символът е Катедралата, не трябва да забравяме и Аладжа манастир, както и всички църкви, които се намират в региона на Варна“, каза още Соня Георгиева.
По отношение на селския туризъм тя отбеляза, че този вид туризъм се развива повече извън град Варна, в областта, тъй като в града се развива преди всичко градски туризъм. „В област Варна има интересни маршрути, които ние разработихме, включително и чрез проект по програма „Регионално развитие“. Предлагаме различни селски маршрути в областта и малките населени места“, допълни Соня Георгиева.
СПОДЕЛИ НОВИНАТА!