Започва Международният фестивал по дигитално изкуство Futuro

Futuro, фестивалът за дигитално изкуство, който взриви общността на посветените в 3D графиката с първото си издание миналата година, се връща във Варна! Второто издание на международния фестивал ще се проведе от 20 до 22 август. Лекции и уъркшопове ще изнесат професионалисти в областта на дигиталното графично творчество, които стоят зад най-големите хитове в киното, гейминга и комикса, всеки ден от 9:30 ч. до 19:30 ч. в зала 1 на хотел „Черно море”.

В рамките на фестивала ще има две съпътстващи изложби: в галерията на читалището „Аспарухово Арт” на ул. „Народни будители” 1 и галерията „Бул Арт” на ул. „Шипка“ 22. Организатор на събитието е Център за обучение „Просвета” към НЧ ”Просвета 1927”. Проектът се финансира по фонд „Култура“ към Община Варна.

Любителите на дигитални изкуства ще посрещнат компютърни магьосници, работили за Warner Brothers, Twentieth century fox, Universal и едни от най-големите гейм студиа: Ubisoft, CD Project и EA Games.  Сред водещите имена е Алфонсо Де Ла Торе, дизайнер от Лос Анджелис, който е работил по визиите на образите в блокбастърите AVATAR (Аватар) и X-Men First Class (Х-мен: Първа вълна).

Българският художник Светлин Велинов, популярен автор в областта на фентъзи и дигитал арт, също ще се включи във второто издение на Futuro. Той работи за Wizards of the Coast, по настолната игра Magic The Gathering. Още над 20 създатели на фентъзи и научно-фантастични светове и герои със световна слава ще пристигнат във Варна за форума, който обещава да се превърне в празник на визуалните изкуства.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!