Начало » Спорт » Стартират процедурата за ремонта на стадион „Спартак“

Стартират процедурата за ремонта на стадион „Спартак“

Комисията по собственост и стопанство взе решение да се извърши ремонт на стадион „Спартак“. Съветниците гласуваха да се предприемат всички необходими стъпки за реализиране на дейностите и възложиха на кмета да се погрижи за осигуряването на нужните средства, научи BudnaVarna.bg.

Решението предстои да бъде потвърдено на утрешната извънредна сесия на местния парламент.

Комисията даде съгласие за изготвянето на необходимия техническия паспорт на съоръжението, всички проекти и количествено-стойностни сметки, както и за реализирането на същинските ремонтни дейности.

Стана ясно, че се очаква малка част от нужните средства да дойдат от бюджета за реконструкцията на ул. „Александър Рачински“, а основната част от над 1.3 млн. лева да бъдат от държавния бюджет. Още през октомври миналата година местната управа получи уверение, че за Министерски съвет ще даде одобрение за отпускане на 1 млн. лева.

Комисията гласува базата на стадион „Спартак“ да бъде предоставена от Община Варна като едноличен собственик за безвъзмездно ползване на ФК „Спартак 1918“ за срок от 10 години. Получателите заявиха, че детско-юношеската школа се развива много добре и амбицията е броят на възпитаниците й да достигне 450 деца. Цел е клубът до една година да бъде в професионалния футбол.

 
banner
banner
Budnavarna